Kan Sjöstedt ge Sjuhärad röst?

Västsvenska Handelskammaren har om och om igen med undersökningar påtalat att det är ont om västsvenska representanter på avgörande poster i riket. Detta antas missgynna näringslivet och det mesta av utveckling. Nu senast kunde konstateras att medan tre partiledare är smålänningar finns ingen från Västra Götaland i den skaran. Däremot tre smålänningar! Sjöstedt som V-ledare kan ge Handelskammaren lite tröst.

Med Jonas Sjöstedt får  i synnerhet Sjuhärad en partiledare som väl känner till denna del av Sverige. Den nykorade vänsterordföranden har åtminstone tidigare haft sommarviste i Sjuhärad. I BT har vi ocks kunnat visa hur han gått i närkamp med geografin här, som paddlare på övre delen av Viskan.

Att paddla på Viskan inför media ägnade sig också en annan maktman åt. Ebbe Carlsson, då chefredaktör på tidningen Västgötademokraten i Borås. Han blev aldrig partiledare men hade nog, visade det sig, mer inflytande i riket än de flesta toppnamn. Kanotutflykten på Viskan lär också ha bidragit till att han blev ordförande i  Svenska kanotförbundet. Viskans vatten ger makt! Säkert badade Ingvar Carlsson i det som ung.

Jonas Sjöstedt (V) vet huu en kanot ska dras. Foto Lars-Åke Green

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar